BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Monday, December 27, 2010

Aku YaNg SeDaNg BoSaN (PART2)

Toin..toin..haluu haluu..omei in da' house..
alhamdulillahh..kenyang sudeyy...omei baru je lepas lunch..
ok la..omei sambung balik cite ttg opish mate omei yg ''tergendala'' sbb omei lapaq tdi ek..hehe

CALON KETIGA

3)Mamat cool+ sporting yg suka bergosip hehe.SHAFIQ.(sori ek shafiq) haha..
Dia ni Engineer@team leader dalam SAP.so omei and ain under shafiq la..pe2 prob yg very the kusut n very the semak perut sume dia yg settle haha..baru la kena dgn title team lead kan kan kan...hehe.tp ada satu tabiat buruk dia yg bila kita tgk boley gelak golek2..dia ni suka tidoq.kadang2 sambil pen ada kat tgn pon boley terlelap.haru betoi.

tapi dia sgt sporting.omei slalu la gak dok setori morry prob omei kat dia.and dia adalah pendengar yg baik.(jgn kembang sudey ye shafiq hoho)


CALON KEEMPAT

4)ABG RUZADI.SENIOR FA engineer yg sgt cool..omei x tau nak describe dia mcm mana.dia sgt baik.rajin bekerja.masa omei mula2 masuk keja dulu omei tgk dia diam je.tp la ni da join omei in da' house dah.club otak serabut hihihi..but im really respect cara kerja dia.biasa la..org berpengalaman kan..keja pon da lama dah kat company ''PAKCIK WONG'' ni




arghhh mengantuk lak..cmne nak troskan ke CALON KELIMA Ni..



OMEI STOP JAP LA..nak layan mata jap ek hahaha..zzzzzzZZZZZZZZZ...

Aku Yg SeDaNg BoSaN ( PART1 )

Selamat pagi cikgu! selamat pagi cikgu! hehe korang nyanyi ala2 upin ipin tau..kuikuikui...
gila rajin omei harini.org gila pon x rajin cm omei harini haha..berbloging kt opish.bulehh jadi pekerja contoh ni hikhik...
ni la akibatnya kalau terover boring.keja xdak langsung harini..bos lak cuti x'mas + clear leave.
so omei n opismate yg len ber'HOHO la..ho ho merry x'mas..hahaha.jadi santa claus sat.
k la..alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan..(psstt..sanggup ke omei nak menyeluk pekasam nih..busuk weh..tp mkn sodap haha)..alang2 omei dah berbloging pagi ni meh sini omei nak setori morry ttg opismate2 omei k..

CALON PERTAMA

1)Mesti la omei hahaha.gadis yg simple berstatus ''cik tunang'' pada mr teddy.

telah menabur bakti menanam budi kat company ni dah 2 tawoon..hari2 wat SAP..nek juling dah biji mata ni tgk coding huhuhu.tp demi sesuap nasik ku relakan diri juga.(ceh ayat x bley blah!)


CALON KEDUA

2)Jiran omei.nama dia NURUL AIN.Dia dok sebelah meja omei je.simple gurl gak.muda dari omei but oredi married.haaa sgt mencabar kewibaan omei tau..haha..ni tak sabaq nak kawen ni haha..hari2 dia pon wat SAP mcm omei..kdg2 tgk muka dia pon dah blurr ayam berak kapoq.kih kih..nasib la AIN oiii..sapa masuk SAP ja sure jadi bengong hihihihi...tp kalo dah xdek keja nak tidoq sampai meleleh ayaq liuq basi pon boleh.



TO BE CONTINUE.............(mau p lunch daaaa)

Friday, December 24, 2010

AnGaU dEnGaN VaMPiRe DiAriEs..



Angau..angau angau...bukan LANGAU tau hehe.tp angau..haaa la ni omei dah angau trok dgn cite VAMPIRE DIARIES.tp citer ni xdek kat me'sia.mmg x di tayangkan di saluran tb me'sia.so terpaksela omei download dari tenet..
smalam g kedai buku tetibe ternampak novel vampire diaries ni.tp harga dia mak datok kau..mahai gila..haa mula la dok wat gedik nak beli hahaha..dok wat muka sekupang kat mr teddy..tp mr teddy dok wat muka x dak perasaan..huhuhu..so terpaksa la tangguh dulu hasrat nak beli novel tu..huhu sadis sadis


la ni omei baru tgk VAMPIRE DIARIES SESSION 1 sampai episod doblas.cite ni panjang.sampai episod 22.nak download lak payah betoi.kena cari link yg betoi baru nak dapat..kadang2 mai gak hangin stress.tp sabaq..sabaq..angau punya pasai lambat pon lambat la miahaha...

abih ja VAMPIRE DIARIES SESSION 1 omei nak download SESSION 2 Lak..bess besss

SeToRi UjuNg TaWoN..

Toin..toin..tudia ehh besawang berhabuk belemoih..semua ada dah page omei ni..lama betoi x kemaih.Now time for house keeping.sat nak p cari vacuum..hehe vommm vommm...
So pe cer'' bloger2 sume ujung2 tawon ni..mesti da prepair azam baru..kan kan kan..
semenjak dua menjak ni omei terover bz..bz dgn wedding preparation.
kalot beli goodies..kalot beli barang2 nak wat hantaran..n mcm2 lagi la.
wedding date dah di ttp kan..lalalalala happy ada getaq pon ada hehehe...

suweet APRIL lalalalalala..

byk mende x settle lagi..serabut nyoq dah ni huhuhu..xpa.pelan2 kayuh hahaha..
seb bek bab umah dah settle.lega la sket.credit to AYUN.haha..tq ayun..

Thursday, August 26, 2010

MaRi BeLaJaR BaHaSa ThAi LaGi....

Saya = Phom,Kra'phom,Chan,Di'chan
Awak = Ther, Khun
adik perempuan = Norng Saw
Dia = Khao
Nama = Che
Encik = Khun, Naai
Kita = Rao
Cik = Khun, Narng Saw
Bapa Saudara = Lung,Naa', Aa
Tuan = Than
Emak Saudara = Paa , Naa
Puan = Narng
Suami = Saami
Mereka = Khao Thang Lai
isteri = Phanraya
Aku = Ku
isteri muda = Mia Noi
Kamu = Meng
isteri tua = Mia Luang
Ayah (Bapa) = Bi'da (phao)
Anak = Look
Bonda (ibu) = Manda (mae)


Anak Saudara = Larn
Abang/kakak = Phee
Anak Dara = Look Saw
Adik = Norng
Anak tiri = Look Liang
Abang ( L) = Phee Cha
anak kunci = Look kunchae
Kakak (P) = Phee Saw
anak menantu (L) = Look kheghey
Adik (L) = Norng Chai
anak menantu (P) = look Sa'phaii
Bapa Mertua = Pho kheghey
ibu mertua = Ma kheghey
Abang ipar = Phee kheghey
kakak ipar = Phee Sa'phaii
Adik ipar = Norng kheghey
Bapa tiri = Pho Liang
Ibu tiri = Mae Liang
Pondan = Kra'theghey
Anak lelaki = Look chai
anak perempuan = Look Saw
Anak yatim = Look Kampraa Look liang
Waris = jart
adik beradik = Phee norng
Orang = khon
Orang Muda (L) = Khon nun
Orang tua = Khon kae
Orang lain = Khon een
Gadis/perawan = Saw
Orang ini = Khon nee'
Tiap Tiap oramg = thuk thuk khon
Orang itu = khon nant


selamat pagi - Sawaddee khrab / Arun Sawad

Selamat tengahari - Sawaddee ton thiang

Selamat Malam - Ratree Sawad

apa kabar ? - Sabai dee re khrab ?



Pagi = arun, Chao ( ten chao)
Tengahari = Klang Wan (Ton Thiang)
Petang = Bai (Ton Bai) . Ton Jon
Petang hari (Senja) = Hua kham (Ton Kham)
Malam = Khern
Tengah malam = Klang khern
Larut Malam = Dek
Pukul = Tee
Pukul berapa = Tee thao rai
Esok = Phrung nee
Hari ini = Wan nee'
Hari itu = Wan nant
Kelmarin = Megha wan nee;
Lusa = Ma' ren nee'
Hari depan = Wan naa
Akhir = Sud thaii
Hari akhir = Wanb Sud thaii
Pagi hari esok = Chao wan phrung nee'
Petang hari esok = Ton jen wan phrung nee'
Peluang = Okard
Peluang baik = Orkad dee

Hari Sabtu = Wan Sao
Hari ahad = Wan Arthit
Hari Isnin = Wan Chant
Hari Selasa = Wan Angkhaan
Hari Rabu = Wan phut
Hari Khamis = Wan Pha' re'hat
Hari Jumaat = Wan suk
Hari cuti = Wan Jud Ngan
Hari Kelepasan am = Wan jud rachakarn
Hari Tahun Baru = Wan pee mai

Warna : see
Warna merah : see daeng
Warna kuning : see Leghang
Warna biru : see Naamngen
Warna biru muda : see Faa
Warna hitam ; see dam
Warna kelabu : see thau
Warna hijau : see khiaw
Warna muda (lembut): see orn
Warna puteh : see khaaw
Warna ungu : see muang
Warna jambu : see chompu
Warna koko : see koko
Warna cerah : see chaeng
Warna gelap : see merd

Ini : Nee'
Itu : Nant
Di sini : Thi Nee
Di sana : Thi Nont
Di situ : Thi Nant
Di mana ? : Thi Naii ?
Apa? : A'arai ?
Itu apa? : Nant a'arai?
Bila ? : Megharai ?
Siapa ? : Khrai ?
Buat apa ? : Tham a'arai ?
Kenapa ? : Tham mai?
Ya (jawapan) : Chai
Ya (Jawapan lelaki) : Khrab
Ya (jawapan perempuan) : Khah
Bukan : Mai Chai
Tidak : Mai, Plao
Sekarang : Diaw nee
Yang lepas : Thi Pharm maa
Lepaskan : Ploi
Ada : mee
Tiada ; mai mee
Ada urusan ; mee thu' ra'
Ada hal ; mee reghang
Tiada apa apa ; mai mee a'arai
Ada sedikit sahaja ; mee lek noi thaunant
Sudah ; Sed laew
Belum sudah ; Yang mai sed
Sudah selesai ; Sed riabroi laew
Sudah habis ; Mod laew
Masih ada lagi ; yang mee eik

Nak order - Khor Sorng aa'harn
Nasi goreng ayam - Khau kai thord
Nasi puteh/nasi kosong - khau plao
Nasi tambah - khau tern
teh ais/teh sejuk - cha jen
teh - naam cha
ayam goreng - khai thord
daging goreng - Negha'wua thord
Tolong lap - chuai chad tok
Tolong kira duit - chuai khid ngern
jom p dating/jejalan - Pai thaieu

Monday, August 23, 2010

My DreaM bEd rOOm









Lalalala....(^_^).ni la my dream bedroom..bile la nak boleh dapat bilik cmni..
aku suke sgt ngn black n white decoration..ntah la pasai pa pon tau...mmg..obses sgt la ngn kaler ni...so for mr teddy hope u pon ''like'' gak ek hehehe

Wednesday, August 11, 2010

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK

Friday, July 2, 2010

KaLaU BiNaTaNg GuNa FaCeBooK



Salam u all semua..hermm semenjak dua menjak ni dan semenjak aku berstatus ''tunangan'' mr.teddy aku amat la bz.x sempat nak memikir menda len..hari2 lam kepala pikir nak cri2 brg persiapan perkahwinan...fuhh..serabut gak ek nak kenduri kawen ni..
tp dlm kesibukan dan keserabutan itu aku still boleh curi2 tulang rusuk aku (miahahaha) untuk mengupdate blog aku dan bermesra ngn LAPPY..Kesian LAPPY..aku telah mengabaikanya..ko jgn merajuk ek LAPPY..(^_^)..okla..kali ni post aku bertajuk kalo binatang guna facebook..haaaa..cmne tu...so tunggu ape lagi..sila rujuk crite kat bawah ek...zassssss....


Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih...

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ..

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nk wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa mcm nk makan lauk telo la malam ni..mana nk cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab mcm siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab mcm kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nk ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je. Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ..gerun tengok mmber aku kene tarik dgn jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nk tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?




so..apa komen anda hahaha

MySpace MySpace

ALWAYS CHECKING UR HEART (^_^)




MySpace MySpace

HaTi SeOrAnG WaNiTa


Jika seorang wanita itu menangis di hadapanmu,
Itu bererti dia tak dapat menahannya lagi.

Jika kamu memegang tangannya saat dia menangis,
Dia akan tinggal bersamamu sepanjang hidupmu.

Jika kamu membiarkannya pergi,
Dia tidak akan pernah kembali lagi menjadi dirinya yang dulu.
Selamanya….

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Kecuali di depan orang yang amat dia sayangi.
Dia menjadi lemah.

Seorang wanita tidak akan menangis dengan mudah,
Hanya jika dia sangat menyayangimu,
Tiada lagi rasa egonya,

Lelaki,
jika seorang wanita pernah menangis kerana dirimu,
Tolong pegang tangannya dengan pengertian.
Dia adalah orang yang akan tetap bersamamu sepanjang hidupmu.

Lelaki,
jika seorang wanita menangis keranamu.
Tolong jangan mempersiakannya.
Mungkin kerana keputusanmu, kau merosakkan kehidupannya.

Saat dia menangis di depanmu,
Saat dia menangis keranamu,
Lihatlah matanya….

Dapatkah kau lihat dan rasakan sakit yang dirasakannya?
Fikirkan….
Wanita mana lagi yang akan menangis
dengan murni, penuh rasa sayang,
Di depanmu dan kerana dirimu..

Dia menangis bukan kerana dia lemah
Dia menangis bukan kerana dia menginginkan
simpati atau rasa kasihan.
Dia menangis,
Kerana menangis dengan diam-diam
sudah tidak mampu bagi dirinya,

Lelaki,
Fikirkanlah tentang hal itu.
Jika seorang wanita menangisi hatinya untukmu,
Dan semuanya kerana dirimu.
Inilah waktunya untuk melihat apa yang telah kau
lakukan untuknya.

Tuesday, June 15, 2010

Ahadiat Akashah

Masa zaman aku sekolah dulu...
memang Ahadiat Akashah ni, semua remaja gilakan novel dia lah..
siapa yang minat novel tapi tak baca novel dia,
memang tak remaja lah..miahaha
(mr.teddy pun baca okey) MySpace

novel Ahadiat Akashah yang pertama aku baca...
Budak setan..
masa ni Budak setan ada bersiri2 sebelum dikompilasikan menjadi Lagenda Budak Setan..
aku ingat lagi woooo....dan mr.teddy ada hadiahkan aku satu novel ahadiat akasha (komplikasi budak setan) sgt terharu bebbb MySpace

masa aku kat skola menengah habis semua novel dia masa tu aku baca...nak2 pulak ada member gila novel mcm aku..hhohoho..apa lagi.amik kesempatan la..(PINJAM)
lepas tu aku dapat tahu masa tu dia agak kontroversi..
sebab penggunaan bahasa yang terlebih selamba digunakan dalam novel dia..
tapi sebab novel dia sempoi lah dia famous okeyyyy...

apa2 pon congrats pada bro ahadiat..dengan adanya pembikinan filem lagenda budak setan..dapat mengimbau kembali zaman2 kegemilangan AHADIAT AKASHA..teruskan perjuangan anda untuk berkarya..
(tetibe rase terharu+bersemangat lak) miahaha

Khit Theng Mak Mak ( Miss u so much)

MALAM nan SUNYI..HATI YG SEPI..AKU TERINGAT KEKASIH HATI..hohoho dok wat jiwang lak tetiba..hermm...tetibe tahap kebosanan aku mencecah ke tahap 99%..fuhh seb bek ade balance lagi 1% kalo x..alamatnye..tido pelok lappy la jap gi..hak hak..
harini cam biasa..lik keje..mandi solat then masak kat mr.teddy..today just a simple menu yg dapat aku sedia kan iaitu nasik goreng speacial yg x brape nak speacial la sgt hikhik..
seb bek mr.teddy x cerewet..dia telan je ape yg aku masak..''ASAL KENYANG'' mr.teddy ckp..fuhh seb bek..haa cmni la ghupo nasik goreng special aku untuk mr.teddy hohoho






tadi mr.teddy call.dia ckp dia sakit pala.then tye aku ade x activefast.kebetulan ''stok'' yg ada kat aku da kehabisan.almaklumlah..aku ni kan pembekal..ala2 pembekal dadah lak...silap haribulan kono tangkap lak..hakhak..so tanpe byk soal tros dgn langkah wajanya aku melangkah mencapai kunci kereta@kuda..dan tros menyusup masuk ke perot kuda ku dan..aku arah kan ia bergerak menuju ke mini market dkt umah aku...dan kudaku dgn setianye membawa ku ke tempat yg ingin ditujui..miahaha apo aku merepek ni..
(MAIN POINT DARIPADA EXPLAINATION DI ATAS IALAH INGIN MEMBELI ACTIVEFAST KAT MR.TEDDY)
hohohohahaha......

kesian mr.teddy..dah le kene training 1 bln..tetibe sakit lak..adoii susah ati den di bueknyo..GET WELL SOON DEAR

Monday, June 14, 2010

me + mr teddy + my lappy = love

hermm..penatnyee..baru je lepas masak kat mr teddy..selesai mandi solat n mkn..now time for me to have fun wit my lappy lak..hehe..tq lappy..tanpa kau siapa la aku..tanpa kau jua maka sunyi la facebook ngn blog aku..miahaha..sudah dekat 4 tahun kau bersama aku.walaupun kenkadang ko dok wat hal..tp aku ttp sayang bangett dekat kau..haishh apo den dok mengarot ni..harini bosan gile kat pis.Alia still on leave..shafiq lak..pasai pe nth x mai..demam ''kora'' lak kot..semua urgent parts terpaksa u handle.mmg teramat bosan bebb sbb ''jiran'' nak bergosip x mai miahaha...
mmg kelam kelibut aku harini..lepas satu meeting ke satu meeting aku kene attend.tekanan tahap dewa dah time tu.tp dalam dok kalot tu..FACEBOOK NGN BLOG..tetap sempat di buka..hohohoho...pekerja yg berwibawa..(^_^)..

hermm...apo den nak mengrot lagi ni ha..hermm jap2 nak pikir.haaaaaaaaaaaaa....tadi aku ade le visit page mr lemon..fuhh..jiwang jugak ek member aku sorg nih hehe..dalam hati ade taman bebbb...walaupun hari2 dia dok lm bengkel fabrikasi logam.tp hati ttp lembuttt..hehe..tu la pepatah ader berkata kan..DON'T JUDGE A BOOK BY IT COVER..soo renung2kan lah dan selamat beramal..hehe

TRAILER (HQ) | LAGENDA BUDAK SETAN

Saturday, May 22, 2010

Having sex can reduce a fever because of the sweat produced.


Haa fakta ni betoi ke x?? ermm..kalo betol korang semua kene le cepat2 kawen kalau nak selalu sihat miahaha...termasuk le aku..haha...dan yg paling penting ''SEX BEFORE MARRIAGE NOT ALLOWED''

Sex is also a pain reliever, ten times more effective than Valium: immediately before orgasm, levels of the hormone oxytocin rise by five times, determining a huge release of endorphins. These chemicals calm pain, from a minor headache to arthritis or migraines, and with no secondary effects. Migraines also disappear because the pressure in the brain's blood vessels is lowered while we have sex. So now we see that actually, a woman's headache is rather a good reason for having sex, not against it.

AKU DAN BAHASA THAI


Yeahh...mai sini cepat sama mau belajaq bahasa thai hehe...xdak upah xdak pengeras..free of charges miahaha...
Nak kata aku ni terror tahap gaban xdek le..tp tau le sket2.Dah nama pon oghang perlis mesti tau sepatah dua patah perkataan bahasa siam.Lagi pon makcik2 aku org siam.boleh le tau sket2 bahasa tue.soo..sama2 kita enjoyyyy...layannnnn....


Wan ni rau ca ma rian kham mai - Hari ini kita akan belajar perkataan baru

Phom - Saya untuk lelaki

Chan - Saya untuk pompuan ( Tak formal)

Di - Chan- Saya untuk pompuan ( Formal)

Sawatdee Khrab = Hello
Swatdee kaa =Hello (perempuan)

Tanya Khabar
Sabai Dee Mai? =Awak apa Khabar?
Sabai Dee= Khabar Baik
Lao Khun Lae? = Awak Pula?
Rabai Di = Saya Sihat/ Khabar Baik

Berkenalan
Khun Chue Krai?= Siapa nama Awak?
Phom/ Chan Chue= Nama saya...
Yin de tee -dai roo - juk = Seronok dapat berkenalan dengan awak
Chen Gun = Nice to know u too ( macam itu ler maksudnya)
La - kon = Jumpa lagi
Lao - jer -gun = Jumpa lagi

Arun-sa-wad = Selamat pagi
Ra-tri- sa- wad = Selamat malam

Su - wai = cantik
na kliad = hodoh
na-rak = comel
kha-yar = rajin
ki kiad=malas



Kalau nak ckp kena dengan nada lembut.lemah gemalai mcm irama lagu miahaha..sbb org siam ckp mmg lembut.kire mcm taranum la hihihihi

SEBELUM CAHAYA



Ku teringat, hati,
Yang bertabur, mimpi,
Kemana kau pergi, cinta
Perjalanan sunyi,
Yang kau tempuh sendiri,
Kuatkanlah hati, cinta


Ingatkan engkau kepada,
Embun pagi bersahaja,
Yang menemani mu,
Sebelum cahaya
Ingatkan engkau kepada,
Angin yang berhembus mesra,
Yang 'kan membelai mu, cinta

Kekuatan, hati,
Yang berpegang, janji,
Genggamlah tangan ku, cinta
Ku tak akan pergi,
Meninggalkan mu sendiri,
Temani hati mu cinta

Tuesday, May 11, 2010

SIAPA YG ANDA CINTA

  • Di hadapan orang yang kita cinta, hati kita akan berdegup kencang. Tapi di depan orang yang kita suka, hati kita akan gembira.
  • Di depan orang yang kita cinta, musim sentiasa berbunga-bunga. Di depan orang yang kita suka, musim itu cuma berangin sahaja.
  • Jikalau kita lihat di dalam mata orang yang kita cinta, kita akan kaku. Jikalau kita melihat mata orang yang kita suka, kita akan tersenyum.
  • Di depan orang yang kita cinta, lidah kelu untuk berkata-kata. Di depan orang yang kita suka, lidah bebas berkata apa sahaja.
  • Di depan orang yang kita cinta, kita menjadi malu.Di depan orang yang kita suka, kita akan tunjukkan imej yang sebenar.
  • Kita tidak boleh merenung mata orang yang kita cinta.Tapi kita selalu merenung mata orang yang kita suka.
  • Bila orang yang kita cinta menangis, kita akan turut menangis.Bila orang yang kita suka menangis, kita akan membuat dia gembira.
  • Perasaan cinta bermula dari kata.Perasaan suka bermula dari telinga.

Jadi, jikalau kita berhenti menyukai seseorang yang kita suka. Umpama kita membuang telinga kita. Tapi jika kita cuba menutup mata. Cinta berbuah menjadi airmata. Setiap orang akan mengalami ini dalam hidup mereka.

ADAMAYA

Semenjak kau hadir dalam hidupkuTiada lagi keresahanKau mengetuk pintu hatikuTanpa sedar hingga ku izinkan
Kau yang bernama cintaKau yang memberi rasaKau yang ilhamkan bahagiaHingga aku terasa indah
Maaf jika ku tidak sempurnaTika bahagia mula menjelmaBila keyakinan datang merasaKasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimuMerindui dirimuMemiliki dirimuHingga akhir hayat bersama kamu
Kau yang bernama cintaKau yang memberi rasaKau yang ilhamkan bahagiaHingga aku terasa indah
Kau yang bernama cintaHingga aku rasa indah

Monday, May 10, 2010

HAPPY MOTHER'S DAY

SELAMAT HARI IBU