Gulai Tempoyak Ikan Keli
* Tempoyak (3 sudu)
* Ikan Keli (4 ekor)
* Cili Masak (ditumbuk)
* Bawang Merah (ditumbuk)
* Serai (dititik)
* Gula dan Garam
* Asam Keping (sekiranya tempoyak tidak cukup masam)
* Air
Cara-cara
1. Ikan keli dibersih dan diasingkan
2. Tempoyak dimasukkan kedalam periuk yang mengandungi air bersama bahan2 ditumbuk dan serai
3. Gaulkan tempoyak dan bahan2 tadi sehingga sebati dan masukkan ikan keli
4. Masak gulai dlm api yg sederhana dan masukkan gula dan garam(sekiranya gulai tempoyak kurang masam,boleh la ditambah dgn asam keping)
Pages
Tuesday, July 19, 2011
let's cooking wit chef nurul (^_^) : Gulai Tempoyak Ikan Keli
Posted by OMEI at 2:43 PM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment